Hundskolan

HELENAS HUNDSKOLA

Helenas Hundskola erbjuder hundägarutbildningar med mjuka och positiva träningsmetoder — alltså positiv förstärkning. Det innebär träning med mycket belöningar och ingen bestraffning. På så sätt får man en positiv hund som tycker det är kul att träna och vill samarbeta med föraren.

 

Målet är att skapa ett förtroendefullt förhållande mellan förare och hund där dessa samarbetar som ett team med den bästa tänkbara kontakten och de bästa resultaten.

 

Utgångspunkten i träningen är att förstå hur hunden tänker och fungerar så att vi kan kommunicera, hjälpa och visa vägen till rätt beteende.

 

Träningen bedrivs i små grupper med individanpassade metoder. Helenas Hundskola är medlem i IMMI, hundinstruktörers och hundpsykologers branschorganisation.

 

Alternativen till gruppträning är privatlektioner eller att lämna in hunden för att få hjälp att träna den.

 

Alla i familjen är välkomna på kurs! Det är hundägarutbildningar så det är en fördel om alla i familjen går kursen!

Självklart till samma pris!

 

Hundskolan finns i Folkesta, Eskilstuna för inomhusträning i Eskilstuna Hundhall och Lilla Hundhallen Eskilstuna och i Tumbo för sommarträning.

 

Hundskolan i Tumbo

När vädret tillåter kan det hända att kurserna äger rum på anläggningen i Tumbo. Där finns två stora inhägnade gräsplaner och en mindre byggnad (inte isolerad).

Läs mer om utomhusplanerna >>

 

Vägbeskrivning till hundskolan i Tumbo:

Passera Tumbo Kyrka och åk över bron ovanför järnvägen. Direkt efter bron sväng vänster mot Larsborg. När vägen delar sig, håll vänster mot Larsborg. Efter ca 100 m ligger Hundskolan på höger sida.

 

Från Västerås: passera Kvicksund och kör mot Tumbo. Sväng höger mot Larsborg innan järnvägen. Åk över bron ovanför järnvägen, direkt efter bron sväng vänster mot Larsborg. När vägen delar sig, håll vänster mot Larsborg. Efter ca 100 m ligger Hundskolan på höger sida.

Helenas Hundskola.

Om Helena

 

Jag heter Helena Peterson och driver Helenas Hundskola sedan 2004. 2016 utökade vi verksamheten med Eskilstuna Hundhall. Jag utbildade mig till hundinstruktör vid Hundens Hus i Stockholm 2003 och kompletterade grundutbildningen med flera specailinstruktörsutbildningar. Jag är också utbildad hundmassör och har sedan år 2000 egen mottagning i Tumbo.

 

Mina hundar

Jag har en rhodesian ridgebacktik som heter Hili och är född 2014. Jag har tränat mycket lydnad med henne och vii började tävla när Hili var 1 år och tog ett LP1 sommaren 2016. Under 2016 blev vi färdigt besökshundsteam och narkotikasöksteam. Vi tränar också mycket blodspår och i maj 2017 blev Hili viltspårschampion. Vi trivs väldigt bra i skogen där vi gärna tränar personsök och vi har också en hel del kul på agilitybanan. Hili har tyvärr en medfödd ryggskada som gör att alla tävlingsplaner fick läggas på hyllan.

 

Isis är min jaktlabrador som är född 2017. Vi tränar lydnad, apportering, viltspår och agility och planen är att vi ska tävla lydnad och göra jaktprov.

 

Jag tycker om att gå kurs och har gått flera roliga och lärorika kurser för bl a Towa Lindh, Siv Svendsen, Ingela Karlsson och Eva Bodfält.

 

Mina utbildningar

Hundens Hus yrkesutbildningar står under statlig tillsyn vilket betyder att skolverket är tillsynsmyndighet. Utbildningen innehåller grunderna i etologi, hundens språk och beteende, raskunskap, metodik, inlärningspsykologi, hundens behov, stress, hundens mat, hälsovård, sjukdomar, valpens inomhusträning, pedagogik, psykologi och kursupplägg.

 

Förutom dessa teoretiska delar så ingår även praktisk genomgång av många moment såsom kontakt– och koncentrationsövningar, gå fint i kopplet, inkallning, stanna, sitt, ligg, stå, stanna kvar, hälsa fint på människor och hundar, fotgående och passivitetsträning.

 

Undervisningen sker både med lärarledda lektioner, litteratur och projekthundar som eleven arbetar med på egen hand. Projekthundarna ska vara i varierande ålder, kön och ras för att få så bred erfarenhet som möjligt. I vissa fall utbildar eleven föraren som sedan tränar sin hund och i vissa fall lånar eleven hunden och tränar den.

 

Utbildningar

Hundmassör 2000

Hundinstruktör 2003

Kantarellsöksinstruktör, 2003 vid Hundens Hus

Blodspårsinstruktör, 2004, Hundens Hus

Agilityinstruktör, 2006, Hundens Hus

Rallylydnadsinstruktör, 2007, Hundens Hus

Fördjupad raskunskap, 2003

Nose work-instruktör 2015

Besökshundsutbildning 2016

Narkotikasöksutbildning 2016

Kontaktkontraktet för instruktörer, Eva Bodfält 2017

 

Vill du nå mig så slå en signal eller skicka ett sms på 070 40 282 40.

Hundmassören i Tumbo, Adolfsberg

 

Vägbeskrivning

Från Eskilstuna: åk motorvägen mot Västerås. Ta av vid Västeråsavfarten och kör rakt fram mot Tumbo, ca 4 km. Passera Tumbo Möbler, efter ca 150 m sväng vänster direkt efter övergångsstället. Första huset på vänster sida - skyltat "Hundmassören".

 

Från Västerås: passera Kvicksund och kör mot Tumbo. Passera Arbogaavfarten och ta första vägen därefter till höger. Första huset på vänster sida - skyltat "Hundmassören".

Läs mer om massageverksamheten >>

 

Helenas Hundskola

 

Besöksadress: Torestavägen 2, Eskilstuna

Telefonnummer: 0704-02 82 40

helenashundskola@telia.com

Ⓒ 2017 Helenas hundskola. Alla rättigheter förbehållna..