Massage

MASSAGE & STRETCHING

Lär dig hemma-massage för att öka välbefinnandet hos hunden och samtidigt stärka kontakten er emellan.


Fördelar med massage & stretching

Massage mjukar upp musklerna, verkar positivt för läkning av mjukdelsskador genom att öka blodcirkulationen och syresätter hela kroppen. Massagen återställer kroppen och ger kroppen möjlighet att återhämta sig från t ex ansträngning. Massage stimulerar också cirkulationen i lymfkärlen vilket gör att svullnader förhindras och immunförsvaret förbättras.


Forskningen har på senare tid kunnat mäta beröringens lugnande effekt. Efter ca 15 minuters beröring sänks blodtrycket och det frigörs stora mängder av det lugnande hormonet oxytocin.

Forskningen har även kunnat koppla oxytocinet till bland annat sårläkning, smärtlindring och förbättrat näringsupptag. Oxytocin gör alltså hunden lugn, förbättrar ämnesomsättningen och sömnen.

Massage gör också att halten av stresshormonet kortisol sjunker. Massage är därför mycket effektivt på hundar som har svårt att slappna av och som är stressade.


Stretching betyder att man genom töjning av muskulatur och omgivande mjukdelar ökar ledrörligheten. Stretching ökar muskulaturens flexibilitet, dvs förmåga att sträcka och dra ihop sig och deras förmåga att tåla belastningar. Regelbunden stretching minskar alltså skaderisken.

Stretchingen bidrar till att öka blodcirkulationen och minskar muskelömhet, t ex träningsvärk.

Den ökar också prestationsförmågan och man uppnår ett snabbare rehabiliteringsförlopp.


Att ge friska hundar massage syftar till att förebygga skador och stela och korta mjukdelar.

Massagen ökar också det allmänna välbefinnandet.


Massagen kan t ex hjälpa hundar som arbetar, tränar eller rör sig mycket att uppnå och bibehålla en god form som är en förutsättning för ett aktivt liv.


om på en kurs för att lära dig massera din hund hemma eller boka en tid hos Hundmassören, Helena Peterson för att få en genomgång och massage. Eller varför inte både och!


Boka kurs genom att trycka på "Anmäl" eller kontakta Helena på 070 40 282 40 för att boka en massagetid.